UDS Karmic a Barcelona

De dilluns a divendres d’aquesta setmana se celebra la Ubuntu Developer Summit a Barcelona, al recinte del Palau de Congressos de Catalunya, per a decidir com serà la versió d’Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) que sortirà aquesta tardor.

La meva primera impressió és que hi ha molta gent, molts d’ells ja es coneixen de fa temps i que a les sessions es va per feina i se segueix l’horari meticulosament. Tot i així, es produeixen alguns canvis al programa de tant en tant, de vegades a última hora i tot.

Aquí tothom ha vingut a treballar, durant les sessions, als descansos, a les sessions plenàries… En tot moment es veu gent connectada amb els portàtils i fent feina.

Fins ara he estat en diferents sessions, relacionades amb temes de servidors i de comunitat i la veritat és que l’ambient és molt distès i obert però em trobo que puc aportat poc, en gran part perquè no estic gaire posat en cap projecte o equip concret d’Ubuntu. De totes maneres, també hi ha diferències entre les diferents sessions: n’hi ha que són més informals i es podrien haver fet ben bé per IRC i n’hi ha d’altres que és més fàcil fer-les en persona.

Resumint-ho molt ràpidament, és una oportunitat única poder escoltar tota aquesta gent de prop i adonar-se que la comunitat és realment impressionant. Com a aspecte negatiu, potser recalcaria el fet que nosaltres (com a col·lectiu) potser ens centrem massa exclusivament en el nostre àmbit i no fem prou a nivell més global. Sobretot, quant a la col·laboració amb d’altres comunitats d’Ubuntu d’arreu del món.

Ara que m’he animat a encetar aquest blog, faré un resum de la meva experiència a cada jornada de la UDS i procuraré elaborar una mica més aquestes idees i percepcions que he pogut tenir.

Encara hi sou a temps, fins divendres a les 18h. Animeu-vos-hi!

5 thoughts on “UDS Karmic a Barcelona

 1. my $log;

  Dia 1 a la UDS Karmic

  Aquest dilluns 25 de maig va ser el primer dia de la UDS Karmic que se celebra a Barcelona fins divendres 29.

 2. my $log;

  Dia 2 a la UDS Karmic

  El segon dia de la UDS estava molt cansat i després de mirar a primera hora del matí quines sessions hi havia, vaig decidir que seria més convenient per la meva salut tornar-me’n al llit i descansar una mica més….

 3. my $log;

  Dia 3 a la UDS Karmic

  El dimecres arribo a mig matí al palau de congressos, carregat amb una bossa de samarretes per a dos ubunteros que ens en van demanar a la primera sessió dels LoCo de dilluns, l’Alex i en Chris, que es queden 1 i 4 samarretes respectivament i que decideixo regalar-los com a record.

 4. my $log;

  Dia 4 a la UDS Karmic

  El dijous 28 de maig va ser un dia llarg i intens per molts motius, entre els quals no hi ha la celebració de les victòries del Barça, tot i que me n’alegro per aquells que sí en van gaudir….

 5. my $log;

  Dia 5 a la UDS Karmic

  El divendres 29 de maig va ser el darrer dia de la UDS. Es notava que després d’una setmana força esgotadora, hi havia ganes d’anar plegant i alguns dels assistents estrangers ja havien marxat cap a casa.

Comments are closed.